Tento recept je skôr srandovnou obmenou klasického prípitku a nie gastronomickým chuťovým zážitkom, ale u nás sú vždy hostia nadšení. :)
Čo treba:
1 balíček mletej želatíny (20 g)
2 polievkové lyžice vody
0,5 l Prosecca (alebo sektu či vína)
3 polievkové lyžice kryštálového cukru
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
trochu prírodného kryštálového cukru na posypanie
Postup:
Pripravíme si nádobu s veľkosťou približne 11 x 30 cm.
V miske zmiešame želatínu s vodou. Do malého kastrólika nalejeme prosecco s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme napučanú želatínu a zahrievame na miernom plameni (pozor, aby sa netvorili bublinky, zbytočne by sa vyparil alkohol), pokým sa želatína nerozpustí. Trvá to asi 4 minútky. Nakoniec zmes prelejeme cez sitko do pripravenej nádoby. Necháme vychladnúť a presunieme na minimálne 4 hodiny do chladničky.
Nakrájame na 3 x 3 cm kocky a podávame posypané cukrom.
Toto množstvo vyjde na asi 27 kociek. V uzavretej nádobe v chladničke vydržia aj týždeň.
Toto je aký skvelý nápad! :O
OdpovedaťOdstrániťDakujem, vyskusaj, cakam na fotku! 😉
OdpovedaťOdstrániť