Podľa mňa sama o sebe nechutí nijak famózne, ale sranda, že v tejto plnke nie je jej chuť cítiť, aj keď je v nej veľa. S maminou túto nádievku milujeme! Už niekoľko rokov je u nás takou jarnou tradíciou. Výborná je k plneným vajíčkam, ku krémovým polievkam namiesto chleba alebo len tak, ako malá desiata.
Pŕhľavu zbierame v rukaviciach a len vrchné mladé lístky. Pri umývaní si môžeme pomáhať s grilovacími kliešťami, aj keď po umytí už skoro vôbec nepŕhli.
Čo treba:
9 rožkov
1 mladá cibuľka
5 plátkov slaninky
400 g kuracích pečienok
150 g pŕhľavy
cca 2,5 dl mlieka
4 vajíčka
majorán (alebo iné bylinky)
soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
trošku masla a strúhanky
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C a cca 20 x 32 cm plech vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Rožky nakrájame, akoby sme pripravovali jednohubky. Cibuľku, slaninku a pečienky pokrájame na kocky (tie sme predtým očistili) a opečieme na panvičke asi 5 minút. Pŕhľavu umyjeme v teplej vode a tiež pokrájame. Vo veľkej mise spolu všetko zmiešame a pridáme mlieko, vajíčka a bylinky, dochutíme soľou a korením. Zmes na plechu popritláčame a dáme piecť na asi 40 minút.
Plnku necháme vychladnúť, pokrájame na kocky a potom môžeme aj zamraziť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára