Koláč je pripravený za pár minút, cesto je veľmi krehké a jemné a rebarbora navrchu príjemne kyslá s vôňou škorice.
Čo treba:
500 g rebarbory
1 polievková lyžica prírodného krupicového cukru
1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
150 g prírodného krupicového cukru
150 g polohrubej múky
100 g masla
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C. Rebarboru umyjeme a pokrájame na 0,5 cm plátky. Prisypeme cukor a škoricu a premiešame. Cesto si pripravíme zmiešaním cukru, múky a masla na jemnú mrveničku a presypeme do cca 26 cm koláčovej formy. Popritláčame. Pridáme rebarboru, zarovnáme a dáme piecť na 40 minút. Necháme vychladnúť, presunieme do chladničky a až potom pokrájame.
Koláčik podávame s mierne osladenou kyslou smotanou, jogurtom alebo šľahačkou. Skladujeme dva dni v chladničke. Tiež ho môžeme pokrájaný zamraziť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára