streda 9. októbra 2013

Blondies s bielou čokoládou a orechmi

Brownies asi všetci poznáme, tento americký koláč chutí každému čokoholikovi. Blondies je jeho bielo-čokoládová verzia, má rovnakú štruktúru, ale chutí karamelovo, podobne ako krówky. Naozaj sa neviem rozhodnúť, ktorý koláčik mi chuti viac, preto ich pečiem striedavo a neviem sa ich dojesť. Je pravda, že je neuveriteľne sladký, mäkký a lepkavý, ale taký ma byť. Ja ho nakrájam a nechám chvíľu v chladničke, potom je to bomba! Recept na rovnako úžasné brownies je tu.


Čo treba:

120 g vlašských orechov
170 g bielej čokolády
200 g hladkej múky
1 čajová lyžička kypriaceho prášku
veľká štipka soli
170 g masla izbovej teploty
300 g prírodného kryštálového cukru
2 veľké vajíčka
2 čajové lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C.
Menší plech s veľkosťou cca 30x25 cm vystelieme papierom na pečenie. Orechy a čokoládu nasekáme nahrubo.
Do misy vsypeme múku, kypriaci prášok a soľ. V druhej mise vymiešame maslo s cukrom. Pridáme vajíčka a vanilkový extrakt a dobre premiešame. Prisypeme suchú zmes a nakoniec vmiešame nasekanú čokoládu a orechy. Cesto rozotrieme na plech a pečieme približne 25 minút dozlata.

Koláčik po vychladnutí nakrájame a dáme do chladničky.

Inšpirácia: http://kathrynannew.wordpress.com/2010/01/18/blondies/

8 komentárov:

  1. Mám rada koláčiky, ktoré chutia, dobre vyzerajú a hlavne, keď nie s nimi veľa práce. Tento to spĺňa, ukladám si ho medzi svoje recepty na pečenie.
    martak

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne také mám rada aj ja :) Verím, že vám bude chutiť. Potom napíšte, ako sa podaril!

      Odstrániť
  2. Ďakujem za super nápad na rýchly výborný koláčik :) nabudúce, keď ho krajšie naaranžujem, tak pošlem aj foto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak tento musi byt pecka ale zaroven aj mega sladky ako pises:-)v.s.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba si osladiť život :) Ja ho krájam na malé kocičky :)

      Odstrániť