Začínam receptom, ktorý je ako stvorený na zahnanie jesenných chmúr. Tento chlebíček nemá chybu, cesto je hutné, žiadna "suchotina", k tomu sladké banány, oriešky a kúsky čokolády, mňam... Počas pečenia rozvonia celý dom, tým má u mňa bod navyše. Milujem ho na raňajky, a pri poobedňajšej sieste ho ešte doplním niekoľkými lyžicami Nutelly (čo už naozaj nie je potrebné, výborný je aj bez nej :)).
Čo treba:
60 g vlašských orechov
3 prezreté banány
115 g masla
230 g polohrubej múky (alebo hladkej celozrnnej)
30 g nesladeného kakaa
150 g prírodného kryštálového cukru
1 čajová lyžička kypriaceho prášku
1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
štipka soli
2 veľké vajíčka
1 čajová lyžička vanilkového extraktu (alebo 1 vanilkový cukor)
100 g horkej čokolády
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C. Orechy dáme na plech a 5 minút necháme v rúre opiecť.
Formu cca 23x13 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou.
Vidličkou roztlačíme banány a rozpustíme maslo.
Vo veľkej mise zmiešame múku, kakao, cukor, kypriaci prášok, jedlú sódu a soľ. V druhej mise premiešame roztlačené banány, rozpustené maslo, vajíčka a vanilku. Obe zmesi zmiešame, pridáme nasekanú čokoládu a orechy a prelejeme do formy. Pečieme asi hodinu (vyskúšame test špajdľou, ak je suchá, tak chlebík je hotový).
Po vychladnutí chlebík nakrájam, zjem a čo nezjem, zamrazím na horšie časy.
Inšpirácia: http://joyofbaking.com/breakfast/ChocolateBananaBread.html
60 g vlašských orechov
3 prezreté banány
115 g masla
230 g polohrubej múky (alebo hladkej celozrnnej)
30 g nesladeného kakaa
150 g prírodného kryštálového cukru
1 čajová lyžička kypriaceho prášku
1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
štipka soli
2 veľké vajíčka
1 čajová lyžička vanilkového extraktu (alebo 1 vanilkový cukor)
100 g horkej čokolády
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C. Orechy dáme na plech a 5 minút necháme v rúre opiecť.
Formu cca 23x13 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou.
Vidličkou roztlačíme banány a rozpustíme maslo.
Vo veľkej mise zmiešame múku, kakao, cukor, kypriaci prášok, jedlú sódu a soľ. V druhej mise premiešame roztlačené banány, rozpustené maslo, vajíčka a vanilku. Obe zmesi zmiešame, pridáme nasekanú čokoládu a orechy a prelejeme do formy. Pečieme asi hodinu (vyskúšame test špajdľou, ak je suchá, tak chlebík je hotový).
Po vychladnutí chlebík nakrájam, zjem a čo nezjem, zamrazím na horšie časy.
Inšpirácia: http://joyofbaking.com/breakfast/ChocolateBananaBread.html
Musia tam byť použité len vlašské orechy alebo máte skúsenosť aj s inými? A inak chlebík vyzerá dokonale :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za pochvalu :) Môžte použiť vaše obľúbené orechy, napríklad pekanové, lieskové... Tiež môžte zameniť horkú čokoládu za mliečnu alebo bielu, je to len na vás.
OdstrániťJa som použil pekanove orechy pol na pol s mandlami a miesto horkej cokolady mliečnu, a musim povedat ze je to pecka :) Klobuk dole Karin
OdpovedaťOdstrániťFíííha Ivan, to si si sám napiekol?? Musím donútiť aj Riša, nech mi niečo ukuchtí :) Mňam, s pekanovými a mandľami musel byť ešte lepší. Ďakujem za pochvalu!
OdstrániťZatiaľ ten najlepší banánový chlieb aký som kedy piekla!
OdpovedaťOdstrániťTo som veľmi rada! :)))
OdstrániťVýborný!
OdpovedaťOdstrániťTesim sa :)
OdstrániťVynikajúci, rýchly, ku kávičke ako stvorený.
OdpovedaťOdstrániťPridala som brusnice a je lahodne sladko-kyselkavý :-)
Ďakujem za recept!
Tesim sa :)) a brusnice si vyborny napad ;)
OdstrániťUpeceny...s marhulovym dzemom je fantasticky.
OdpovedaťOdstrániťNemala som kakao, tak som dala 60g granka a o 30g cukru menej.
Piekla som ho hodinu a 5 minut.
Vdaka
Som rada, ze sa recept podaril :)
OdstrániťFelmi toprý rezept
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
OdstrániťTop recept.....mňam
OdstrániťTesim sa, ze chlebik chuti :)
OdstrániťToto je najlepší recept na svete a neskutočne vám zaň ďakujem ♡♡♡
OdpovedaťOdstrániťSom rada, dobru chut ;)
OdstrániťFakt vynikajuci recept a to pisem ako chlap ktory pecie len tento chlebik :)
OdpovedaťOdstrániťTo som nadsena, ze aj chlap zavita na moj blog :)
OdstrániťVýborný chlebík. Najprv som sa bála, že aký bude výsledok, keďže ide do neho polohrubá múka. Väčšinou do takýchto chlebíkov som videla, že dávajú hladkú múku. Ale tento recept je bomba, vynikajúci chlebík, mäkučký mňam. Včera večer som robila prvýkrát a dnes zase. Ďakujem za recept :)
OdpovedaťOdstrániťSom rada, ze chuti, nie je zac :)
OdstrániťNaozaj vyborny, prave som dopiekla. Akurat som dala o polovicu menej cukru a stale je dostatocne sladky :) (150g cukru na 230g muky sa mi zdalo naozaj hodne, ale to je asi subjektivne)
OdpovedaťOdstrániťAno, to je moja slabost, mam rada velmi sladke kolace :) Super, ze ste si prisposobili mnozstvo a tesim sa, ze chlebik chuti :)
OdstrániťPred 10min.som dopiekla a už polka chýba 😁zajtra pečiem znova 😁 výborný!!!
OdpovedaťOdstrániťVyborne, som rada 😊
OdstrániťJa peciem malo ale tento recepte je jendodychy a v zavere chlebik vyborny. Dala som spaldovu muku a len 50g cukru, tak je to naozaj ako chlebik. Prijemne chrupkaju oriesky.
OdpovedaťOdstrániťDakujem a som rada! :)
OdstrániťMôj najobľúbenejší recept 😍
OdpovedaťOdstrániťTusim aj u nas doma, pecieme ho stale. Tesim sa, ze chlebik chuti :)
OdstrániťJe vynikajúci len sa mi zle kraja mrvi sa a pritom nieje suchý neviem kde som urobila chybu hm
OdpovedaťOdstrániťSkuste ho vcelku nechat uplne vychladnut, potom prelozit do chladnicky a nechat ho tam niekolko hodin. Mal by sa lepsie krajat takto vychladeny ;)
OdstrániťTento chlebík pečiem už vyše 6 rokov, je to najlepší banánový chlebík zo všetkých! Každý si pýta recept. Ďakujeme !!🩷🩷🩷
OdpovedaťOdstrániťTeším sa, aj u nás je rovnako obľúbený 🩷
Odstrániť